De vulkanische parel: Lanzarote

Een van de Canarische eilanden is Lanzarote. Een archipel dat ligt in de Atlantische Oceaan. Het toerisme op het eiland is centraal. ‘S zomers is het er druk, maar buiten de zomers om zijn er nauwelijks toeristen. De hoofdstad is Arrecife. Bij de kustlijn van Arrecife staat ‘Castillo de San Gabriel. Dit is een museum en uitkijkpunt in één. Via ‘de Puente de las Bolas’ , een lange kogelbrug, bereik je het punt.

Het toeristische Lanzarote

De drie meest toeristische plaatsen op Lanzarote zijn:’ Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise.

Het mooiste en bekendste strand van Lanzarote is ‘Playa de los Ciclos.’ Dit ligt aan de westkust. Het strand is een écht vulkanisch strand. Een pikzwart strand met een klein groen meer: ‘El Lago Verde.’

Veel toeristen trekken ook naar de prachtige wit- en goud stranden, maar op Lanzarote heb je ook Sahara stranden. Witte stranden met zand overgewaaid vanuit Afrika.

Ondanks dat de vulkanische activiteit op het eiland is uitgedoofd, is dat ondergronds niet zo. Neem neem bezoek aan de grotten van ‘Jameos del Agua en Cueva de los Verdes. JE zult hier je ogen uitkijken.

De minder toeristische resorts

De resorts op het eiland zijn prachtig, maar minder toeristisch dan de meeste plekken aan de kust in Spanje. Het eiland is niet super groot en dus is alles goed bereikbaar vanuit de west of oost kust. Zoek jouw perfecte resorts naar wens uit en geniet van de rust op Lanzarote.