La isla verde het eiland Gran Canaria

Dit eiland is een van de Canarische eilanden. Het eiland heeft bijna altijd mooi weer en staat bomvol met prachtige bezienswaardigheden. De hoofdstad is Las Palmas de Gran Canaria. Het eiland is zo bijzonder door zijn diversiteit. In de ochtend kun je de berg beklimmen en in de middag kun je lekker uitrusten aan het strand. In de avond veranderd het eiland, op bepaalde plekken, in een feesteiland.

 

Wat zeker doen op Gran Canaria?

Het symbool van het eiland is ‘De Roque Noblo.’ Een berketen met een basaltrots erop van maar liefst 1813 meter hoog! De route hier naar toe is ruig, maar wel een prachtige wandelroute.

Bezoek de oude wijk ‘La Vegueta.’ Dit is gelegen in de hoofdstad van het eiland. Het ‘Plaza de Santa Ana is ongetwijfeld de mooiste plek in de wijk. ‘Teror’ staat bekend als het mooiste dorp van het eiland. Hier staan veel historische en culturele gebouwen. Op zondag is hier de lokale markt. Een bezoekje waard!

Dunas de Maspalomas is een soort duingebied dat wordt vergelijkt met de Sahara. Hier kun je mooie wandelingen maken door de duinen.

De Resorts op Gran Canaria

De resorts hier zijn buitengewoon prachtig. Elk hotel geeft een écht vakantiegevoel af. De meeste hotels liggen gelegen aan zee. Klaar om de schoonheid van het eiland te bewonderen?